Ανακαλύφθηκε αστεροειδής 20 φορές μεγαλύτερος από το μετεωρίτη Τσελιαμπίνσκ! [Βίντεο]

Αυτή η είδηση ​​έχει αναφερθεί από τον Ανατόλι Ζάιτσεφ, γενικός διευθυντής του έργου στο Κέντρο Ασφαλείας του Πλανητάριου στην Ακρόπολη.

asteroeidis 2014 UR116 2

Στα τέλη Οκτωβρίου 2014, οι Ρώσοι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει ένα νέο κοσμικό σώμα, το οποίο έγινε γνωστό ως αστεροειδής 2014 UR116 και είναι 20 φορές το μέγεθος του μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ.

Το κοσμικό σώμα θα ακολουθήσει μια πορεία, και θα τον δούμε να σερφάρει κοντά στην Αφροδίτη και τον Άρη, και υπάρχει πιθανότητα ο μετεωρίτης να κινηθεί προς τον πλανήτη μας.

asteroeidis 2014 UR116 3

Σύμφωνα με τον Deni Denisenko, αστρονόμος του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, δήλωσε: «Εκτιμούμε ότι μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, αυτό το αντικείμενο ελπίζουμε να μην συγκρουστεί με τη Γη.

Η αβεβαιότητα της θέσης του στο διάστημα κατά την επόμενη συνάντηση με τη Γη, θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2017 και υπολογίζεται ότι θα είναι 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, αλλά εξακολουθεί να είναι αδύνατο να προβλέψουμε την ημερομηνία ή ακόμη και την κατά προσέγγιση θέση, όπου το αντικείμενο 2014 UR116 μπορεί να αγγίξει ή ακόμα και να χτυπήσει τη Γη.

Η διαδρομή που θα κάνει ο αστεροειδής, θα είναι ανάμεσα στους δύο πλανήτες Άρη και της Αφροδίτης, και μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά η τροχιά του . "

asteroeidis 2014 UR116 1

Ο Denisenko υποστηρίζει επίσης: " αστεροειδείς αυτού του μεγέθους (με περίπου 370 μέτρα σε διάμετρο) είναι ικανά να προκαλέσουν μια παγκόσμια καταστροφή . " Τώρα, οι επιστήμονες και οι αστρονόμοι θα συγκεντρωθούν για να προωθήσουν περαιτέρω μέτρα για την πρόληψη του αστεροειδή που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη.

Η πρώτη φάση θα είναι η δημιουργία ενός διεθνούς συστήματος επιτήρησης για την προστασία της Γης από αστεροειδείς ή μετεωρίτες.

Τότε δεν θα υπάρχει η φάση της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί εντός πέντε έως επτά έτη, εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις που εμπλέκονται, έχουν όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες, πρόσθεσε ο Ζάιτσεφ.

asteroeidis 2014 UR116 4

Είκοσι οργανώσεις από τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Καζακστάν συμμετέχουν στην ακρόπολη. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός χώρου παρατήρησης και εντοπισμού, καθώς και υπηρεσίες  αναγνώρισης και παρακολούθησης.

Το διαστημικό τμήμα μπορεί να ανιχνεύσει δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα, και μπορεί να στείλει μια προειδοποίηση για να αποσαφηνίσει την τροχιά του αντικειμένου στο διάστημα.

Για την προστασία από αστεροειδείς  από τώρα, το Υπουργείο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα για να προβλέψει τις πιθανές θέσεις των επιπτώσεων των αστεροειδών, η οποία θα ενημερώνει το κοινό (εκ των προτέρων) για μία δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση - είπε ο Ζάιτσεφ.

Πηγή: anekshghta-fainomena.blogspot.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι