Το μήνυμα στο Μαξίμου για την σημαία των Ελλήνων [Βίντεο]

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χάρισε μία ελληνική σημαία στον Αμίρ από το Αφγανιστάν, μετά την γνωστή σε όλους μας πλέον υπόθεση με τις κληρώσεις για την θέση του σημαιοφόρου στις ελληνικές παρελάσεις μνήμης.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Παράλληλα, όπως επίσης γνωρίζουμε, συνέβη ένα περιστατικό στο Λύκειο Γαζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου Μαθητής της Γ’ τάξης θέλησε να υψώσει τη σημαία στο στύλο ηλεκτροφωτισμού, μία πράξη που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι τον απέβαλαν.

Συγκεκριμένα, μετά από επανειλημμένες επί χρόνια οχλήσεις του 15μελούς Κρήτης για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο Λύκειο (η σημαία απουσίαζε για 3 ολόκληρα χρόνια), ο Πρόεδρος του 15μελούς, το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, ανέβηκε σε έναν στύλο της ΔΕΗ και ύψωσε εκεί την ελληνική σημαία, πράξη που κρίθηκε παράνομη λόγω… επικινδυνότητας.

Σε πράξη συμπαράστασης, οι συμμαθητές του κράτησαν μικρές σημαίες στα χέρια τους, ενώ ύψωσαν δέκα μεγάλες σημαίες σε διάφορα σημεία του σχολείου, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο κατά την διάρκεια της πρωινής προσευχής.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν με λίγα και απλά λόγια:

Ο Έλληνας μαθητής δεν αξίζει να τιμηθεί από τον κ. Τσίπρα και μάλιστα πολύ περισσότερο από τον, κατά τα άλλα συμπαθή, Αμίρ;

Δεν αποτελεί πράξη επαίνου αυτό που έκανε, σε καιρούς, μάλιστα,  χαλεπούς για το έθνος των Ελλήνων;

Δεν οφείλει ο πρωθυπουργός να χαρίσει και στον Έλληνα μαθητή την ελληνική σημαία, για την οποία ανέβηκε σε έναν στύλο της ΔΕΗ με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας;

Η κυβέρνηση σέβεται ή όχι τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων;

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι