Μετά την αλλαγή φύλου έρχεται και...η ευθανασία!

Νέα αντιπαράθεση αναμένει τον Ελληνικό λαό. Αφού είδαν ότι όλα τα (προ)απαιτούμενα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης περνούν πλέον στο άψε-σβήσε μαζί με τα μνημόνια χωρίς να ρωτήσουν τον ταλαίπωρο πολίτη, είπαν να θάψουν και μερικούς ακόμα!

Έτσι τη συζήτηση για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας ευθανασίας στη χώρα μας, φαίνεται να αφήνει ανοιχτή ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

Ο Σταύρος Κοντονής ενημερώνει εγγράφως τον ερωτώντα βουλευτή ότι η συγκεκριμένη ερώτησή στάλθηκε στον Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που είχε συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο τη σύνταξη νέου σχεδίου Ποινικού Κώδικα.

«Το εν λόγω σχέδιο Ποινικού Κώδικα παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι θα τύχει σχετικής μελέτης και επεξεργασίας και από την πολιτική ηγεσία», αναφέρει ο υπουργός.

Ο βουλευτής του «Ποταμιού» σημειώνει πως «στην ελληνική έννομη τάξη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που να αναφέρονται στα δικαιώματα του ανιάτως πάσχοντος και στις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με την ευθανασία» και ρωτά τον υπουργό «προτίθεστε να νομοθετήσετε υπέρ της ευθανασία και της ιατρικά υποβοηθούμενης αυτοκτονίας; Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχετικός διάλογος ελληνικής πολιτείας με την Εκκλησία; Υπάρχει διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με τη δημιουργία κοινού θεσμικού πλαισίου».

Προσέθετε, δε, ότι παρ’ όλα αυτά στον Ποινικό Κώδικα γίνεται αναφορά στην «ανθρωποκτονία με συναίνεση ή αλλιώς ανθρωποκτονία με οίκτο», με συνέπεια να δημιουργείται σύγχυση στην ερμηνεία της διάταξης καθώς δεν είναι καθαρό αν μιλά για ευθανασία και τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις του «δικαιώματος» στο θάνατο, καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υπάρξει σχετική νομοθεσία.

Το Βέλγιο  είναι η  πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία χωρίς ηλικιακά όρια. Παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ασθένειας και υποφέρουν, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ευθανασία. Πολλοί είναι αυτοί όμως που επισημαίνουν έντονα ότι, δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να πάρει τέτοια κρίσιμη απόφαση.

Σε άλλες οκτώ χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, η ευθανασία είναι νόμιμη για παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω και μόνο αν δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι γονείς. Οι γονείς-κηδεμόνες, γιατροί και ψυχολόγοι  απαιτείται να έχουν συμφωνήσει, προτού ληφθεί η σχετική απόφαση.

Είναι εξωφρενικό όταν η αυτοκτονία τείνει παγκόσμια να γίνει η τρίτη αιτία θανάτου, να σκέφτονται χώρες πως θα νομιμοποιήσουν την υποβοηθούμενη. Ποιος θα αποφασίσει να το παίξει Θεός και να πάρει τη ζωή ενός παιδιού ή συνανθρώπου έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στο ιατρικό σύστημα ότι δεν υπάρχει ελπίς;

Η κατάθλιψη και η έλλειψη αντοχής στις αντιξοότητες της ζωής μας που μας την κάνουν όλο και πιο δύσκολη, θα είναι λόγοι να δοθεί το πράσινο φως για ευθανασία; Ίσως όχι αμέσως, αλλά σύντομα θα φτάσει κι εκεί.

Έτσι η Ελλάδα των μνημονίων πρωτοπορεί σε όλα που στρέφονται εναντίον της -από την κάνναβη στη γλάστρα με παράβολο, στην αλλαγή φύλου, μέχρι και την ευθανασία. Ή... και σε όλα μαζί σε συνδυασμό...

Να την πάρει το "Ποτάμι"!

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι