Συγκλονιστική επιστολή των Ελλήνων παιδοψυχιάτρων για την αλλαγή φύλου από 15 ετών

Επιστολή της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος - Ενωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων καταγγέλλει το εγχείρημα της κυβέρνησης, και ειδικότερα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, να είναι επιτρεπτή η αλλαγή φύλου σε παιδιά που είναι στην κρίσιμη και καθοριστική για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ηλικία της εφηβείας, τουτέστιν από 15 ετών και πάνω.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστήμονες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή σε σχέση με την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου κ.λπ.!

Μάλιστα, η Παιδοψυχιατρική  Εταιρεία την περασμένη Τετάρτη απέστειλε επιστολή τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή όσο και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, καθώς στο άρθρο 3 του επίμαχου νομοσχεδίου προβλέπεται δυνατότητα αλλαγής φύλου και σε ανηλίκους «που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους», εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού», με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.

Στο γνωστότερο νοσοκομείο Παίων της Ελλάδας θα υπάρχει, δηλαδή, επιτροπή αναγνώρισης φύλου για μικρά παιδιά.

Οι παιδοψυχίατροι κάνουν ευθέως λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση!!! Όπως αναφέρουν, η συννοσηρότητα αυτή δεν υποχωρεί με την αλλαγή φύλου μέσω της ιατρικής διαδικασίας αλλαγής φύλου (ιατρικές επεμβάσεις)μ ενώ παράλληλα, επισημαίνει και την υψηλή δυσφορία που «εγκαθίσταται» στα άτομα αυτά, όπως και την πολύ υψηλή ψυχοπαθολογία που μπορεί να δημιουργηθεί.

«Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεση μας για την επέκταση δυνατότητας αλλαγής φύλλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση», σημειώνει μεταξύ άλλων η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.

Άραγε πολιτικοί και κοινωνία θα εισακούσουν την επιστήμη ή αυτό συμβαίνει ανάλογα τα όποια συμφέροντα;

Πάντως η ανοιχτή επιστολή της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας Ελλάδος - Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων (Π.Ε.Ε.-ΕΝΩ.ΨΥ.Π.Ε.) σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου, επέφερε την αντίδραση της Colour Youth, η οποία «εγκαλεί τους επιστήμονες στην τάξη» και τους αποκαλεί «τρανσφοβικούς».

Στην απάντησή της, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «παρότι χαιρετίζουμε την δημιουργία έστω και μιας προβληματικής διαδικασίας για την αναγνώριση φύλου των τρανς ανηλίκων από την ηλικία των 15 ετών, καλούμε την κυβέρνηση να βρει τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί ότι τρανσφοβικά στερεότυπα μελών της (παιδο)ψυχιατρικής κοινότητας δε θα επηρεάσουν στην αναγνώριση του φύλου των τρανς εφήβων».

Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή των παιδοψυχιάτρων:

algor1

algor2

algor3

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.