Θερμικές κάμερες μέσω drone έδωσαν το σήμα και «μπούκαραν» να ελευθερώσουν τον Λεμπιδάκη από τους απαγωγείς

Από τις 30 Μαρτίου και για 186 ημέρες οι απαγωγείς κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μέχρι σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες όταν η ΕΛΑΣ μπούκαρε στο σημείο που κρατούσαν οι απαγωγείς του τον επιχειρηματία.

Πώς έφτασε όμως εκεί η ΕΛΑΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά χρησιμοποιήθηκαν κοριοί προκειμένου να ξεκινήσει η παρακολούθηση όσων είχαν εμπλοκή στην απαγωγή. Στη συνέχεια, οι δράστες οδήγησαν -χωρίς να το γνωρίζουν βέβαια- τους αστυνομικούς στη μάντρα των αυτοκινήτων, όπου είχαν φυλακίσει τον επιχειρηματία.

lempidakismantra708

Οι αστυνομικοί «παγίδευσαν» την περιοχή με μικροκάμερες προκειμένου να παρακολουθούν ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν από τη μάντρα αυτοκινήτων. Μόλις ήταν έτοιμο το σχέδιο επέμβασης της αστυνομίας, τότε χρησιμοποιήθηκαν και θερμικές κάμερες drone.

Οι αστυνομικοί ήθελαν να βρίσκονται όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα στον χώρο, ώστε να προχωρήσουν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Και το κατάφεραν απελευθερώνοντας τον επιχειρηματία και βάζοντας… τέλος στο μαρτύριό του.

Οι θερμικές κάμερες από drone έπαιξαν τον ρόλο… κλειδί, καθώς ουσιαστικά έδωσαν το σήμα για να μπουκάρουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας όταν οι δύο εκ των απαγωγέων κοιμήθηκαν και έτσι τους έπιασαν στον ύπνο.

Το drone με τις θερμικές κάμερες ουσιαστικά δίνει σήμα πότε υπάρχει κίνηση. Είναι τα απόλυτα εργαλεία παρακολούθησης και ασφάλειας.

Βασίζουν τη λειτουργία τους στο γεγονός ότι όλα τα αντικείμενα με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν (-273° C) εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Έτσι, μπορούν να εντοπίσουν στόχο μέσα σε απόλυτο σκοτάδι, καταγράφοντας μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το σώμα.

Δείτε πώς λειτουργούν οι θερμικές κάμερες μέσω drone και τι δείχνουν

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.